Wiring Forum

For Developers => Wiring Common Library Development => Topic started by: halabdeen on March 23, 2012, 12:09:58 PM

Title: Please I need help with NMEA library :(
Post by: halabdeen on March 23, 2012, 12:09:58 PM
Hello

I have problem , I am using the Ardunio and i am trying to use the NMEA library and it not working !! so please can you help me ?

gprmc_course.cpp:14:18: error: nmea.h: No such file or directory
gprmc_course:15: error: 'NMEA' does not name a type
gprmc_course.cpp: In function 'void setup()':
gprmc_course:23: error: 'Serial1' was not declared in this scope
gprmc_course.cpp: In function 'void loop()':
gprmc_course:29: error: 'Serial1' was not declared in this scope
gprmc_course:34: error: 'gps' was not declared in this scope

these error shows and I don't know how to deal with it
Title: Re: Please I need help with NMEA library :(
Post by: barragan on March 23, 2012, 12:50:08 PM
please post a section of your sketch that allow us to reproduce the error, which version of Wiring are you using and in which platform?
Title: Re: Please I need help with NMEA library :(
Post by: halabdeen on March 23, 2012, 05:23:28 PM
I am using ardunio 23 , also I used the library which on the atdunio sitehttp://www.maartenlamers.com/nmea/ and also I use the one on herehttp://nmea.sourceforge.net/#downloads
Title: Re: Please I need help with NMEA library :(
Post by: barragan on March 23, 2012, 09:25:36 PM
hi, I thought you were using Wiring, please download Wiring http://wiring.org.co/download (http://wiring.org.co/download) and try your code with it, unfortunately it is very hard to give you support for the arduino software since we don't make it, but you could use Wiring with your arduino hardware by going to the menu Tools -> Board -> Arduino and select the board you have, a lose setup the serial port. If any error shows using Wiring please post enough code to reproduce it.
Let me know.
Title: Re: Please I need help with NMEA library :(
Post by: halabdeen on March 25, 2012, 06:41:33 AM
I use the the program and it is working now , but the problem !! when I need to import a new library for the program it not shows up for me !!

I am using a MAC , so I made file call libraries then I put the library file which I would to add !! but it is not showing for me !!

thanks

for NMEA is working now thanks :) , but the program when I need to add new Library
Title: Re: Please I need help with NMEA library :(
Post by: barragan on March 26, 2012, 11:11:41 AM
put your libraries in your Documents/Wiring/libraries folder they should be shown in the menu Sketch -> Import library -> Contributed
Try and let me know.